dimarts, 15 de gener del 2013

La lluita contra la pobresa ha de ser una prioritat del pressupost municipal

Marta Neira
Article publicat al Masnou Viu de gener de 2013
En el ple de desembre va ser aprovada per unanimitat la moció presentada pel grup municipal socialista relativa a combatre la pobresa i promoure la inclusió social.
És, per tant, una bona notícia el fet que, salven les lògiques diferències dels grups municipals, tots compartim la preocupació per l’augment de la pobresa que s’està produint  en el nostre entorn social.
Tal com contemplava la moció, en el proper ple de febrer es portarà a aprovació la proposta de reglament del futur Consell municipal de Benestar Social.
Complert aquest tràmit ja es podrà constituir l’esmenta’t  Consell, que estarà format pel govern municipal, els grup municipals de l’oposició, les entitats humanitàries i diferents agents socials i econòmics del nostre municipi.
El Consell municipal de Benestar Social constitueix un òrgan de participació comunitària per l’assessorament,  consulta, proposta i participació en matèria de serveis socials al municipi. L’objectiu principal del Consell és promoure la complementarietat i la sinèrgia entre les administracions públiques, les entitats privades de caràcter social i mercantil,que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit de serveis socials en el nostre municipi. I així, des de la reflexió i el consens, incidir en la prevenció de la pobresa i en la intervenció integral de les persones que ja la pateixen.
Ara bé, si realment la lluita contra la pobresa és una prioritat del consistori, aquesta  s’ha de materialitzar en el pressupost municipal. I en la proposta de pressupost del govern municipal no veiem aquesta priorització, per aquest motiu, el grup municipal socialista ha presentat una esmena al pressupost proposant crear una partida de 100.000 euros per poder atendre les emergències socials i per donar cobertura econòmica als projectes que  proposi el  Consell  municipal de Benestar Social , per tal d’ajudar amb eficàcia a aquelles persones de la nostra comunitat que més ho necessiten.
Esperem que prosperi aquesta proposta perquè seria lamentable que el Consell proposés  un pla  de prevenció de la pobresa magnífic i que no es pogués tirar endavant per falta de recursos econòmics.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada