dijous, 24 de març del 2011

Entrevista al diari El Punt de 24 de març de 2011

MARTA NEIRA  CAP DE LLISTA DEL PSC AL MASNOU

“La por s'està tornant il·lusió”

mètode

Aposta per un canvi en la manera de fer política i augmentar el pes de la participació ciutadana

La líder socialista basa la seva proposta en mesures de foment del treball, la cultura i la cohesió social

24/03/11 02:00 - el masnou - Gerard Ariño

Està satisfeta de la feina feta al govern?
Sí, perquè hem posat l'èmfasi a cobrir les necessitats de les persones més necessitades. Per això s'han ampliat els pressupostos de promoció econòmica i serveis socials. També hem fet un esforç inversor important.
El fet d'estar en minoria, els ha desgastat?
Ens ha dificultat molt la nostra tasca, però tot i això hem aprovat el pressupost els quatre anys. L'oposició ha fet també una bona tasca.
Quin projecte no heu pogut tirar endavant per culpa de la minoria?
Si ha quedat alguna cosa al tinter no ha estat per culpa de la minoria política. En l'àrea de cultura, per exemple, m'he quedat amb ganes de fer un centre cívic, però ha estat per manca de recursos. Tot i això, el farem en aquest mandat.
La candidata del PSC:Marta Neira
Què no s'ha fet bé?
El parc Vallmora es podria haver fet millor, però es va aturar, perquè el projecte no era adequat. També ha faltat participació ciutadana i aquesta és una de les coses que volem corregir. El futur de la política passa per la participació.
Com li arriba la possibilitat de ser candidata?
L'alcalde Eduard Gisbert va dir-nos fa dos anys a l'Artur Gual i a mi que molt probablement no es tornaria a presentar. Jo preferia que es tornés a presentar l'Eduard, perquè encara té moltes idees i a mi m'hauria agradat més esperar quatre anys més per dedicar-me a la regidoria de Cultura.
Li provoca vertigen ser alcaldable?
Molt. És un salt de molta responsabilitat, però cada vegada em fa menys por i més il·lusió. Hi ha molta gent que m'està donant un cop de mà des de dins del partit i també des de fora, amb aquesta plataforma ciutadana que s'ha creat al voltant de la meva candidatura.
Quins són els eixos del seu programa electoral?
Treball, cultura i cohesió social. Hem de crear llocs de treball, hem de reforçar el comerç, el turisme i incentivar l'arribada d'empreses.
Fan falta més espais culturals?
Tenim un dèficit important en aquest sentit. Falta un teatre i en algun moment haurem d'arribar a un acord amb el Casino. També falta un centre d'art, un centre de cultura de base i un centre cívic. Per això és important aconseguir tirar endavant el Casinet. Al Masnou hi ha molts artistes i fan falta espais per donar-los sortida.
Cal augmentar els serveis socials?
Cal no fer cap pas enrere i ampliar les cobertures. També s'han d'incentivar les polítiques de dona o salut, com ara la prevenció de les drogodependències.
Quines expectatives electorals tenen?
La nostra aspiració és la de governar. Podem pujar el nombre de regidors, perquè tenim una llista completa i competent. Si ens toca fer oposició, però, la farem convençuts.
Relleu humil
La marxa de qui ha estat alcalde els darrers vuit anys, Eduard Gisbert, ha convertit la fins ara regidora de Cultura en la nova número 1 del PSC. Entoma la responsabilitat de forma humil i, fins i tot, admet que li provoca un cert vertigen, però assegura que la por inicial s'està transformant en il·lusió.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada