diumenge, 15 de maig del 2011

VERDADES/VERITATS SOBRE LA RONDA

ALGUNAS VERDADES SOBRE LA RONDA

ALGUNES VERITATS SOBRE LA RONDA

La Autopista nunca será gratuita. La Generalitat no tiene los más de 600 millones de euros que costará rescatar la concesión. Tampoco tiene el dinero que cuesta su mantenimiento. Además, la tendencia dominante es poner cada vez más peajes para promover la movilidad sostenible.


L’Autopista mai serà gratuïta. La Generalitat no té els més de 600 milions d’euros que costarà rescatar la concessió. Tampoc té els diners que costa el seu manteniment. A més, la tendència dominant és posar cada cop més peatges per promoure la mobilitat sostenible.

Y si es gratuita será un desastre para El Masnou Alto. Casi doblará su tránsito, y esto significa doblar el ruido y la contaminación para las personas que viven cerca. Sumará 30.000 nuevos coches diarios que ahora pasan por la Nacional, y además captará coches y camiones que actualmente van por el Vallés. La Autopista gratuita mejorará la vida de los que viven junto a la Nacional, a costa de empeorar la de los que viven en Maricel y Ramón y Cajal. Eso no lo aceptaré.


I si és gratuïta serà un desastre pel Masnou Alt. Gairebé doblarà el seu trànsit, i això vol dir doblar el soroll i la contaminació per a les persones que hi viuen a prop. Sumarà 30.000 nous cotxes diaris que avui passen per la Nacional, i a més captarà cotxes i camions que ara van pel Vallès. L’Autopista gratuïta millorarà la vida dels qui viuen al costat de la Nacional, a costa d’empitjorar la dels qui viuen a Maricel i Ramón i Cajal. Això no ho acceptaré.

No se puede evitar el tránsito de camiones por la Autopista. Si se prohíbe el tránsito de camiones por la Autopista, y no existe la Ronda, por dónde irán los camiones a los polígonos industriales de la comarca? O es que los que defienden la autopista gratuita también quieren cerrar las industrias de la comarca?.


No es pot evitar el trànsit de camions per l’Autopista. Si es prohibeix el trànsit de camions per l’Autopista, i no hi ha la Ronda, per on aniran els camions als polígons industrials de la comarca?. O és que els que defensen l’autopista gratuïta també volen tancar les indústries de la comarca?

La Ronda propuesta por la Generalitat es inaceptable. Pasa junto a los edificios del Masnou Alto y trae más ruido y contaminación a sus vecinos. Los socialistas del Masnou nos oponemos a ella y por eso el Ayuntamiento ha presentado alegaciones contra este proyecto.


La Ronda proposada per la Generalitat és inacceptable. Passa a tocar dels edificis del Masnou Alt, i porta més soroll i contaminació als seus veïns. Els socialistes del Masnou ens hi oposem i per això l’Ajuntament ha presentat al·legacions contra aquest projecte.

Una Ronda cubierta y verde es la solución con la que en el Masnou ganamos todos. Quita tránsito de la Nacional, que se convertirá en una vía cívica. Pasará junto a la calzada de la Autopista, alejada suficientemente de los edificios. No hace ruido ni contamina El Masnou Alto. Sirve de pantalla gigante pera proteger Maricel y Ramón y Cajal del ruido y contaminación de la Autopista. Da más entradas y salidas al pueblo, de modo que reducirá el tráfico por Joan XXIII y por el interior del Masnou. Sobre su cubierta ganaremos espacio público para zona verde, árboles y aparcamiento.


Una Ronda coberta i verda és la solució amb la que al Masnou hi guanya tothom. Treu trànsit de la Nacional, que es convertirà en una via cívica. Passarà a tocar de la calçada de l’Autopista, prou separada dels edificis. No fa soroll ni contamina el Masnou Alt. Serveix de pantalla gegant per protegir Maricel i Ramón i Cajal del soroll i la contaminació de l’Autopista. Dóna més entrades i sortides al poble, de manera que reduirà el trànsit per Joan XXIII i per l’interior del Masnou. Al seu damunt guanyarem espai públic per zona verda, arbres, plantes i aparcament.

Tenemos las ideas claras y lucharemos tenazmente por ellas: NI RONDA ABIERTA NI AUTOPISTA LIBRE: LO MEJOR PARA EL MASNOU ES LA RONDA CUBIERTA Y VERDE


Tenim les idees clares i lluitarem aferrissadament per elles: NI RONDA OBERTA NI AUTOPISTA LLIURE: EL MILLOR PEL MASNOU ÉS LA RONDA COBERTA I VERDA

Más información: miércoles 18 mayo, 19 h., Can Mandri.


Més informació: dimecres 18 maig, 19 h., Can Mandri



                                                              

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada